Mezoterapija

IMG_3200 (1)Podrazumeva vrlo efikasnu terapijsku procedure, kojom se u kožu i potkožno tkivo, malim iglama ubrizgavaju kokteli različitih supstanci (lipolitici, vitamini, oligoelementi), u zavisnosti od problema koji želimo da rešimo.

Mezoterapiju je prvi put  u Francuskoj koristio doktor M. Pistor. Korištena je u terapijske svrhe u neurologiji, ginekologiji, urologiji, stomatologij, tretiranju sportskih povreda, a vremenom je dobila upotrebu i u estetskoj medicini.

Tretman mezoterapije možemo primenjivati na licu, vratu, dekolteu, rukama, bedrima, stomaku i butinama.

Mezoterapija dermarolerom, se ni po čemu, kada su u pitanju efekti tretmana, ne razlikuje od klasične mezoterapije iglom. Ona može imati čak bolje efekte u odnosu na tradicionalnu mezoterapiju jer se pomoću mikroigala na dermaroleru, (540 igala), napravi puno više sitnih uboda, nego klasičnom metodom. Na taj način pored unosa koktela, koristimo i mehanizam samozaceljenja kože. Prodiranje  tankih, hiruških iglica nadražuje nervne receptore kože delujući kao stimulus prilikom povrede. Ali iglice su tako fine i tanke, da je oštećenje tkiva nemoguće. Dolazi do procesa zalečenja, jer kožne ćelije, u prečniku od 1 do 2 mm oko probušenog kanala, oslobadjaju impulse rasta ka nediferenciranim ćelijama. Ovi signali za uzvrat stimulišu proizvodnju novih ćelija, tj. fibroblasti se pretvaraju u kolagen i elastična vlakna. Nastaju kolagenska vlakna, koja se integrišu u postojeće kolagenske sastave u gornjem dermisu. Novi sklop vlakana čini kožu debljom i popunjava prethodno deformisane ožiljke.