Kavitacija

Kavitacija je bezbolna i neinvazivna metoda  bazirana na ultrazvuku, koja omogućava brzo, sigurno i efikasno uklanjanje lokalnih masnih naslaga na stomaku, stražnjici, bedrima, bokovima, kolenima, nadlakticama, kako kod žena tako i kod muškaraca!

Metoda kavitacije koristi ultrazvučne telase odredjene frekvencije, fokusirane kroz kožu na tačno odredjenu dubinu, ciljajući masne ćelije u potkožnom tkivu. Tako usmerena energija talasa deluje isključivo na masne ćelije, gde dolazi do pucanja membrane i izlivanja masnoće u medjućelijski prostor. Odatle se putem prirodnih procesa uz pomoć prisutnih enzima masnoća razgradjuje na glicerol i više masne kiseline i limfnim sistemom eliminiše iz organizma. Glicerol odlazi u venski krvotok , a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju kao i masnoća koju unosimo putem hrane. Deo razgradjene masnoće se može sagoreti kroz fizičku aktivnost. Zbog svega toga, preporuka je da se posle tretmana kavitacije uradi limfna drenaža, potrebno je piti barem 2l vode, korigovati ishranu i pojačati fizičku aktivnost.

Bitno je istaći da napredna tehnologija ultrazvučne kavitacije selektivno razbija potkožne masne ćelije, dok koža, krvni sudovi, nervi, mišići ostaju netaknuti. Tajna je u tačno odredjenoj frekvenciji ultrazvuka na koji reaguju isključivo masne ćelije. Nakon, i u toku tretmana nema bolova, neprijatnosti te se klijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kavitacija je posebno indikovana kod:

  • preoblikovanja figure i uklanjanja lokalizovanih masnih naslaga
  • smanjenja naslaga celulita
  • poboljšanja kvaliteta kože, vezivnog tkiva i lokalne cirkulacije

Kada su vidljivi rezultati?

Rezultati su vidljivi odmah po uradjenom tretmanu. Obavezno je merenje pre i posle tretmana, gde konstatujemo gubitak obima u proseku 2-4cm, u zavisnosti od tretirane regije.

Ritam dolaženja

Tretmani se rade jednom nedeljno uz prateću limfnu drenažu. Broj tretmana se odredjuje individualno posle uradjene konsultacije i pregleda. U proseku potrebno je 5-8 tretmana po regiji.

Kome se preporučuje, a kome se ne preporučuje tretman kavitacije?

Kavitacije je idealna metoda za zdrave osobe oba pola, starosne dobi od 18-65 godina, koje ne mogu da se oslobode upornih masnih naslaga na odredjenim delovima tela, bez obzira na dijete i vežbe.

Ova metoda se ne radi u toku trudnoće, kao i u periodu laktacije, kod postojanja metala u telu, dijabetesa, epilepsije, ozbiljnih oboljenja jetre i bubrega, povišenog holesterola,  tumora i sl. Takodje je vrlo bitno istaći da se kavitacija bori protiv lokalizovane masnoće, a ne protiv gojaznosti.

U našem studiu kombinujemo tretman kavitacije sa LPG aparatom koji ubrzava protok limfe za 3 puta , a venski krvotok čak do 5 puta. Time se obezbedjuje brža eliminacija oslobodjene masnoće u toku kavitacije.

Takodje, elektrostimulacija mišića je idealan prateći tretman jer postižemo mišićnu aktivnost ciljanih delova tela, gde se stvaraju specifične kontrakcije za različite rezultate kao što su: uklanjanje masnoće, mršavljenje, uklanjanje celulita, eliminaciju toksina, relaksaciju.

ESTETIK SLIM STUDIO je sertifikovani i licencirani studio za endermologiju i kavitaciju.